Vajíčko

– je to jedinečná potravina a mala by sa konzumovať celistvá. O žĺtku sa dlhé roky hovorilo ako jednej z príčin vzniku vysokého cholesterolu. Výskumy však potvrdili to, že je zdrojom kvalitných nasýtených tukov. Bielok sám o sebe kvalitným zdrojom bielkovín. Jesť ich treba s mierou a podľa analýzy u nás to budete mať vypočítané úplne presne.

Aj u vajíčok platí zásada, že ak ich konzumujete úplne čerstvé – sú najkvalitnejšie. Ak je teda možnosť siahnúť po domácich, či z biochovu – je to ideálne. Ak si musíme vystačiť s nákupom v centrách – sledujte dátum spotreby a zamerajte sa hlavne na dátum balenia. Čím je bližšie k nákupu, tým lepšie a konzumovať ich treba čo najskôr.

V MB je vajíčko potravinou preferovanou – napodiv však nie ráno, ako je mnoho ľudí zvyknutých. Je pomerne vysokokoncentrovanou a výživnou potravinou – hodí sa  na obed aj večeru, raňajky preferujeme o niečo ľahšie. Nakoľko vajíčko obsahuje celé spektrum aminokyselín a vo vysokej koncentrácii, na ráno môže byť ťažko stráviteľné a spomaľuje tak metabolizmus.

Vyskúšajte tieto skvelé recepty!

 

vajíčka – zdroj kvalitných tukov

Vajíčka – najlepšie na svalovú hmotu!

Vajíčka – najlepšie na svalovú hmotu! – je to jedinečná potravina a mala by sa konzumovať celistvá. Vaječný proteín je jedinečný pre budovanie svalovej hmoty. Nechýba na tanieri ani športovcom! Obsahujú vitamín B12, ktorý je dôležitý pre svalovú kontrakciu aj odbúravanie tuku. O žĺtku sa dlhé roky hovorilo ako jednej z príčin vzniku vysokého cholesterolu. Výskumy…

Details