
Potrebujeme :
1 menšiu tekvicu Hokaido,100 ml olivového oleja (ak budeš mať väčšiu tekvicu, olej môžeš pridať podľa potreby),4 strúčiky cesnaku, 1 chilli papričku,rozmarín,himalájsku soľ,1 PL kukuričnej múky – môžme použiť aj ovsenné vločky, 3 PL tekvicových jadierok, vodu, 4 malé zapekacie misky (alebo 1 veľkú)
Do hrnca si nalejte vodu a nechajte ju zovrieť. Tekvicu rozkrojte na polovicu, odstráňte semienka a vložte do vriacej vody aj so šupou na cca 5 minút. Tekvica sa bude lepšie krájať. Po piatich minútach ju vyberte z vody a nechajte vychladnúť.Do misy si nalejte olivový olej, pridajte prelisovaný cesnak, nakrájanú chilli papričku, soľ a všetko spolu dobre premiešajte. Vychladnutú tekvicu nakrájajte na kocky, pridajte k olivovému oleju, spolu s tekvicovými semienkami opäť zamiešajte a nechajte 5 minút odstáť .Nakoniec pridajte 1 PL kukuričnej múky, premiešajte a polievkovou lyžicou a naplňte do malých zapekacích misiek. Takto pripravenú tekvicu vložíme do rúry a grilujeme 15-20 minút pri 200 stupňoch.