
Vianočná kapustnica.
Vianoce bez poriadnej kapustnice? Táto kapustnica skvelo chutí, navyše je vhodná ako fitnes kapustnica, RAW a vegetariánska kapustnica… tak smelo do príprav a krásne sviatky!
Potrebujeme: cibuľu, olivový alebo sézamový olej, sladkú červenú papriku, lyžičku ražnej múky – celiatici amarantovú, korenie bobkový list, kyslú a čerstvú kapustu v pomere 1:1, kaleráb… jeden údený tempeh 200g, miso pastu a sójovú omáčku.
Cibuľu osmažíme na oleji, zasypeme paprikou, lyžičkou múky a poriadne premiešame – pridáme surovú kapustu, korenie, podlejeme vodou, ochutíme troškou miso pasty a krátko podusíme. Kaleráb nakrájame na kocky a pridáme do varenia. Ak je polomäkký – polievku odstavíme z pece, zľahka primiešame kyslú kapustu a na plátky nakrájaný tempech, dochutíme podľa potreby miso pastou alebo sójovou omáčkou a necháme odstáť, aby sa chute prepojili. Polievku môžeme zjemniť sójovou smotanou – ale nie je to nutné – fanasticky chutí aj bez nej:-)
Miso pasta a sójová omáčka, tempech – to sú kvalitné sójové fermentované produkty – zaveďte ich do svojej kuchyne a tešte sa z pocitu ozdravovania. Bielkoviny sú čiste rastlinného pôvodu a namiešajú sa – polievka je ľahko stráviteľná.
V prípade, že ste v programe metabolic balance a zároveň ste vitarián, cibuľku neupravujeme tepelne na oleji, ale usušíme v sušičke, celý recept následne upravujeme maximálne do teploty 40 stupňov …..
Polievočku môžeme dochuťiť aj sójovou smotanou – nie je to však nutné.