Zdravé rafaelo
Potrebujeme: sušené mandle, ale môžu byť aj slivky 150g, tých 50 g môžeme nahradiť aj hrozienkami pre obzvláštnenie chuti, 50g mandlí v bio kvalite, 70g kokosovej múčky, 2 pl agáve sirupu, štipku škorice, alebo perníkového korenia. Pri dochucovaní sa fantázii medze nekladú. Obaľovať môžeme v pravom kakaovom prášku, kokose, mletej škorici…
Slivky alebo marhule(hrozienka) si necháme namočené aspon 5 hodín pred prípravou, taktiež mandle, aj 24 hodín pred prípravou, vodu po zmäknutí zlejeme. Rozmixujeme si mandle a kokos na jemno, pridáme marhule (slivky, alebo hrozienka) agáve sirup, a všetko spolu mixujeme spolus korením buď perníkovým, alebo škoricou mletou až kým nám nevznikne lepkavá hmota. Hmotu môžme potom nechať stuhnúť v chlade aby sa nám s ňou lepšie pracovalo. Tvarujeme guličky ktoré obaľujeme buď v kokose, škorici, kakaovom prášku, maku, mletých mandliach kokosovej múčke…
Fantázii a chutiam sa medze vôbec nekladú .