
Recepty na RAW koláčiky – zdravé sladskosti bez sacharidov
Verím, že aj živá strava a nie tepelne RAW sladkosti bez sacharidov vám spríjemnia akékoľvek chvíle… Viete, čo je úžasné? Že sú plné života, energie, chuti a zdravia! Tak nech vám slúžia a chutia:
potrebujeme: zlaté ľanové semiačka, kokos strúhaný, mandle strúhané, ľubovoľný druh orechov, agáve sirup, ak máte chuť použite amareto alebo mandľovú arómu, škoricu a čerstvý pomaranč…
Fantázii sa však medze nekladú a ak sa vám podarí niečo vymyslieť, podeľte sa na ktoromkoľvek našom FB alebo nám recept pošlite a odmena vás neminie!
Postup: ľan zalejeme v pomere 1:1 vlažnou vodou – necháme postáť na tmavom mieste najmenej 3 hod. Ak to bude trvať dlhšie – napríklad ráno alebo večer – odporúčam dať do chladničky! Voda dá zrniečkám život a tiež schopnosť všetko zviazať dohromady – nezľaknite sa “slízu”, ktorý sa vytvorí! Tak to má byť! K tomu primiešame mandle a kokos – pomer si určujete vy sami, pridáme kvapku – dve mandľovej príchute alebo v závere prípravy pokvapkáme amaretom. Primiešame orechy, agáve – avšak málo, alebo v prípade, že hmota menej lepí..
Vytvarujeme placôčky na plechu alebo papieri a dáme sušiť do rúry alebo sušičky na ovocie – teplota najviac 40 stupňov. Po vybratí ich môžete pokvapkať pomarančovou šťavou! Kým sú teplé – sú tvarovaťeľné a už je na vás ako ich jedinečnosť spestríte – niekedy ich polejem jogurtom, vytvarujem placky do rúrky a naplním tvarohom. Inokedy ich konzumujeme samostatne, namáčame v horkej čokoláde ako fondue….. Chutia vám? Dajte nám každopádne vedieť – radi sa podelíme o akúkoľvek skúsenosť!
Vhodné sú pre každého, kto chce zdravšie žiť, schudnúť, nekonzumovať zbytočné sacharidy a škodlivý tuk.