
Zdravý sladký dezert – ryža a jahody…
Tento recept je nenáročný, chutný a poslúži aj ako súčasť programu Metabolic balance.
Podľa chute a možnosti si vyberte ryžu. Môže byť biela, avšak ak chceme, aby bol dezert zdravší, môžeme zvoliť tmavú. Potrebujeme ryžu, štipku soli, kokosový tuk alebo olivový olej, mlieko – môže byť kokosové riedené vodou, čerstvé jahody…
Ryžu zľahka orestujeme na kokosovom tuku, zalajeme mliekom alebo vodou, pridáme málinko soli a varíme bežným spôsobom. Odporúčam miešať. Ak nechceme zbytočne navyšovať kalórie, pridáme málinko stévie. Tesne pred koncom varenia vmiešame do ryže vydličkou roztlačené jahody. Časť čerstvých použijeme až na konečné dochutenie. Ryžu po uvarení môžeme natlačiť do rôžnych formičiek, vytvoriť tak zaujímavé variácie, alebo len preložíme na tanier – dochutíme jahodamy, ak je nutné agáve sirupom, horkou čokoládou, kokosom….
Poteší, ulahodí a poslúži aj na to, aby sme mali dosť energie zájsť si zacvičiť, na prechádzku …. Vhodná alternatíva aj pre deti.