
Orechová štrúdľa – vhodná aj do diéty? Áno – orechová!
Veru áno – samozrejme kúsok a nie celý pekáč a hlavne zo zdravších a kvalitnejších potravín! Vymeňte bielu múku za ražnú alebo špaldovú, výborná je aj mandľová. Orechmi nešetríte – sú zdrojom bielkovín aj kvalitných tukov a vyberte si tie, ktoré máte radi. Miesto cukru siahnite len na agáve sirup alebo kokosový cukor, škoricu, môžete pridať vopred namočené ľanové semiačka – budú perfektným spojivom miesto vajíčka. Použiť môžete aj hrozienka, alebo sušené slivky….
Na cesto potrebujeme: 300g žitnej múky /po prísnej fáze môžete miešať so špaldovou/, 1,25 dc vlažnej vody, štipka morskej soli, štipka škorice, 2 lyžice oleja
Plnka – podľa vlastného uváženia – my sme volili mletý mak, 5ks ďatlí alebo fíg /vopred namočených vo vode/, na zvláčnenie agávový sirup alebo originál javorový sirup/, môžete však použiť aj čerešne, jablká, tvaroh …… pošlite nám fotku a tip na chutnú plnku vy sami