
Cuketové špagety s pomarančovo-kurkumovou omáčkou.
Na jednej z mojej školy varenia “Kúzla v tvojej kuchyni” sme spoločne pripravovali tieto božské špagety. Sú vhodné ako natradičná a chutná príloha alebo samostatné jedlo, unikátny RAW recept…. Je úžasné, ak sa môžete najesť do sýta a zároveň sa zbaviť nadbytočných kilogramov, dostať do tela poriadnu dávku energie a zdravia. Tak si nechajte chutnať!
Budeme potrebovať:
cuketu /lubovoľné množstvo/, 1 pomaranč, 5 malých chery paradajok – červených, oranžových alebo žltých, 1 lyžičku kari, 1 lyžičku kurkumy, kmín alebo feniklové semiačka, mätu, rozmarín, medovku, alebo bazalku ….
Podľa chuti pomarančov a rajčiniek sa môže chuť omáčky zakaždým líšiť a dochutiť si ju môžeme buď na slano pomocou kvalitnej sójovej omáčky, morskej soli ….. Naopak – pridaním kokosového mlieka môžeme docieliť zaujímavú chuť. Vyskúšajte pridať aj štipku kajanského alebo goji … Fantazírujte!
Špagety spracujeme na špiralizéri alebo strúhadle. Všetky ostatné suroviny rozmixujeme na hladkú kašu a špagety zalejeme. Môžeme konzumovať za studena, ale aj za tepla.