
RAW sladký mandľový chlebik
Potrebujeme 2 šálky bio ovsených vločiek, 2 šálky mandlí /tie je ptrebné namočiť do vody už deň vopred a pred použitím, aspoň na 2 hodiny postaviť na slniečko/ – prebudia sa v nich enzýmy – teda život.
Vločky a mandle rozmixujeme a vmiešame k nim ľanové semienka, 1 lyžicu medu a citrónovej šťavy,1/4 lyžičky morskej soli, pridáme korenie, majorán, 3_4 stručiky cesnaku a semienka podľa chuti na posypanie. Prilejeme málinko vody a vypracujeme bochník. Vodu do cesta pridávajte len tak, že si ruky namočíte v studenej vode a tú vpracujete do bochníka.
Bochník sušíme v sušičke na potraviny asi hodinku a max na 68 stupňov. Kôrka na ňom bude chrumkavá. Po hodine ho nakrájame na plátky a sušíme ďalej pri teplote 42 stupňov. V lete môžem chlebík dosušovať aj tak, že ho nakrájaný poukladám na plech a na chvíľu položím na slniečko.
Vzhľadom na vysoký obsah vlákniny, je dôležité pri týchto pochúťkach piť veľa vody!