cviklove rizoto

Cviklové rizoto

Cviklové rizoto 450 g zeleninového vývaru, 3 cibule,1 PL olivového oleja,80 g ryže na rizoto,150 g varenej cvikly,100 ml bieleho vína,1/2 viazaničky pažítky,25 g parmezánu,4 PL tvarohu alebo ricotty, soľ, mleté čierne korenie Pripravíme si zeleninový vývar a udržiavame teplý. Ošúpeme cibuľu a nakrájame na jemno. V hrnci si rozpálime olej, pridáme nakrájanú cibuľu a…

Details
kurkumove rizoto

Kurkumové rizoto s prosciuttom

chutné rizoto s kurkumou - na kokosovom oleji orestujeme cibuľku a kurkumu, pridáme ryžu, podlievame zeleninovým vývarom a sústavne premiešavame. V závere pridáme lyžicu tamari omáčky a podľa potreby dochutíme. Ryžu dáme do formy a zatiaľ si na vedľajšej panvici zľahka orestujeme šunku, cibuľku, poprípade cesnak – poprekladáme kôpku ryže a doplníme listovou zelenininou alebo rukolou.…

Details

Hovädzie mäso s brokolicou a hráškom

Hovädzie mäso s brokolicou a hráškom      1 porcia sviečkovice 1 polievková lyžica tamari omáčky 1/2 lyžičky čerstvého strúhaného zázvoru 2 lyžičky sezamového oleja 1 porcia brokolica 1 porcia zelených strukov mladého hrášku , /môže byť aj mrazený/ 1 polievková lyžica olivovového oleja na tepelnú úpravu 1 strúčik cesnaku 1/2 lyžičky rozomletého červeného korenia POSTUP…

Details
Ryžové rezance so zeleninou a tofu

Ryžové rezance so zeleninou a tofu

Ryžové rezance so zeleninou a tofu

 Potrebujeme:ryžové rezance,olivový olej,cibuľa, mrkva,reďkovka,zelená fazuľka,kukurica,tofu,sójová omáčka,kurkuma, bazalka
Postup: 
Ryžové rezance zalejeme vriacou vodou, prikryjeme a po zmäknutí scedíme. Na olivovom oleji si opražíme cibuľku, pridáme nakrajanú mrkvu a ostatnú zeleninu. Ochutíme bazalkou, kurkumou a sójovou omáčkou. V prípade potreby podlejeme vodou a necháme dusiť. Ak je zelenina mäkká, pridáme ryžové rezance, poriadne premiešame a nakoniec pridáme tofu.Rýchle, zdravé a jednoduché. Dobrú chuť!
 
S pozdravom