
Linecké kolieska
2 plechy bez zlepenia, 1 plech zlepených lineckých –
200 g hladkej špaldovej múky,
125 g kvalitného masla,
100 g trstinového cukru, príp. cukru z kokosových kvetov,
1 žĺtok,
kôra z polovice bio citróna,
domáci džem,
trstinový cukor pomletý na práškový na posypanie.
Ako budeme postupovať?
1. Do misky si dáme múku, nastrúhame maslo (ak ho máme tvrdšie), cukor, žĺtok, kôru z pomaranča a štipku lásky.
2. Spracujeme cesto, zabalíme do fólie a dáme odležať do chladničky. Najlepšie na celú noc.
3. Odležané cesto vyvaľkáme a vykrajujeme. Hviezdičky, srdiečka, kolieska…podľa toho, aké formičky máme :-).
4. Pečieme na 170-tich stupňoch, 6- 10 minút.
5. Po upečení ich zlepíme džemom a obalíme v práškovom cukre ( vyrobíme si ho zomletím trstinového cukru).