K-vital
K-vital
chudnutie, ako schudnúť, kozmetika … s nami stúpate na výslnie!
  • O nás
    • O nás
    • Referencie
  • Rýchle efektívne chudnutie
    • Rýchle efektívne chudnutie
    • Výživové poradenstvo
    • Ako schudnúť?
    • Ako pribrať?
    • Chcete zmeniť životný štýl preventívne?
    • Máte zdravotné ťažkosti?
    • Ako spevniť postavu?
    • Metabolic balance®
  • Liposukcia a lifting
    • Liposukcia a lifting
    • Kozmetické poradenstvo Poprad
      • Kozmetické poradenstvo
      • Líčenie a vizáž
    • Pleťové masky pre jednotlivé typy pleti …tipy a triky
    • Trápi vás celulitída – pomarančová koža a strie?
  • Galéria
    • Fotogalérie
    • Rozhovory
  • K-vital Academy
    • K-vital academy – vzdelávací program: Staň sa sám sebe poradcom
    • Zdravá výživa , recepty na chudnutie
    • Všetko čo by ste mali vedieť o strave
    • Všetko, čo by ste mali vedieť o ľudskom tele!
    • Ako sa obliekať? Imidžový poradca
    • Lunárny kalendár, rady a cvičenie podľa luny
    • Šport,cviky na chudnutie a relax
    • Ukážkové jedálničky na chudnutie
    • Diéty a typy stravovania
  • Objednávanie
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
  • ..
MENU CLOSE back  

Med

You are here:
  1. Home
  2. Všetko, čo by ste mali vedieť o ľudskom tele!
  3. Med
med

Med sa skladá z jednoduchých cukrov, ktoré telo ľahko využíva. Bolo to najskoršie spoľahlivé sladidlo používané pri pečení, užívané ako nátierka a pridávané do nápojov. V súčasnosti sa používa tiež pri výrobe určitých spracovávaných potravín ako šunka.

Svetlofarebné medy sú všeobecne jemnejšie chuťou, zatiaľ čo tie tmavšie sú pevnejšie. V závislosti od zdroja včelieho nektáru sa môžu farba a príchuť medu odlišovať.

Hoci sa med normálne nachádza v tekutom stave, môže sa tiež zmeniť na polopevný, inak známy ako kryštalizovaný med.

Tento stav sa môže niekedy objaviť, keď sa glukóza, hlavný cukor v mede, oddelí od roztoku medu, vytvárajúc kryštalizáciu, strácajúc svoj obsah vody. Kryštál potom vytvára štruktúru, ktorá umiestňuje iné prvky medu do suspenzie s výsledkom polo-pevného stavu.Premiestnená voda kondenzuje v nejakej časti nádoby, zväčšujúc obsah vlhkosti; strmo spúšťajúc nárast kvasenia a fermentácie. Hoci med môže niekedy kryštalizovať sám od seba, prach a peľ alebo vzduchové bubliny môžu slúžiť ako spúšťače kryštalizácie medu. Aby sa zamedzilo kryštalizácii, je podstatné med správne skladovať.

Pri skladovaní medu počas dlhých časových období sa odporúča používanie vzduchotesných nádob odolných voči vlhkosti.Med, ktorý skryštalizoval; avšak, nie je potrebné ho vyhodiť, pretože sa nepokazil. Jeho pomalé zohrievanie v teplom kúpeli rozpustí kryštály cukru naspäť do tekutej formy.Iné formy medu zahŕňajú plástový med, ktorý je medom vo svojom pôvodnom stave, med s rezanými plástami; ktorý je tekutým medom s pridanými kusmi plástov v pohári, tekutý med; ktorý je medom extrahovaným z plástov a šľahaný med, ktorý sa uvádza na trh v kryštalizovanom stave.

Med má antivirálne, anti-mikrobiologické účinky. Jeho kapacita môže zamedzovať rastu mikroorganizmov a húb je dobre zdokumentovaná.

Nízka vodná aktivita medu zamedzuje bakteriálnemu rastu a glukóza oxidáza medu produkuje antibakteriálne činidlo peroxid vodíka.

V závislosti od botanického zdroja, med poskytuje významnú aktivitu antioxidantov chrániacu proti oxidácii zodpovednej za chronické ochorenia. Má tiež anti-mutagénne, proti-tumorové, ako tiež protizápalové vlastnosti, ktoré stimulujú produkciu protilátok.

Med je účinný pri ošetrení rán. Nedávno bol použitý klinicky na ošetrenie vredov veľkosti päste rozširujúcich sa do kosti, ako tiež pri ošetrení popálenín prvého, druhého a tretieho stupňa.

Bolo udávané úplné uzdravenie bez žiadnych infekcií, straty svalov alebo akejkoľvek potreby transplantácií kože. Keď sú rany čisté, med pôsobí ako liečivo. Cesnakový med, ktorý je len zmesou medu a cesnaku, je možné aplikovať priamo na infikované rany kvôli vyčisteniu.

  1. Med skladujte v uzavretých čistých nádobách, najlepšie sklených alebo porcelánových. Med chráňte pred prachom, vlhkosťou a priamym slnečným svetlom.
  2. Nepridávajte med do horúceho čaju, mlieka alebo iného nápoja. Počkajte, kým nápoj
    vychladne pod 50 stupňov, a až potom ho oslaďte medom. Med pri vyšších teplotách stráca vitamíny a účinné liečivé látky.
  3. Kryštalizácia je prirodzenou vlastnosťou medu a znakom jeho pravosti. Ak sa v skryštalizovanom mede vytvoria dve vrstvy, neznamená to, že med je pokazený. Spodnú tuhšiu vrstvu tvorí glukóza
    a vrchnú riedku fruktóza. Pri zahriatí medu vo vodnom kúpeli na 45 °C sa skryštalizovaný med vráti do pôvodnej tekutej podoby.
03/02/2015By Radka KunovaVšetko, čo by ste mali vedieť o ľudskom tele!
TwittertweetPinterestpin itGoogle+shareFacebookshare
Radka Kunova

About the author

.... s nami stúpate na výslnie!

Rýchle recepty na zelené smoothie pre začiatočníkov a deti.Detoxikačné smoothie

Podobné

chudnutie_obezita
Ako začať cvičiť pri nadváhe?
05/09/2016
karin_kovacova
Dovolenka snov? Ako si ju užiť bez výčitiek?
05/07/2016
mlieko
Mlieko – intolerancia na mlieko
16/05/2016
kvaskovy_chlieb
Ražný chlieb
29/04/2016
biele zuby
Biele zuby prírodne
19/04/2016
cukrovka kvital
Cukrovka
07/04/2016

Chcete zmeniť životný stýl? Schudnúť alebo máte kozmetický problém? Vyplňte dotazník !

Reload captcha
Play audio captcha
Recaptcha help
Incorrect please try again
Kontakt Námestie svätého Egídia 41/95 058 01 Poprad tel: 0918 765 188 tel: 0918 889 188 email: [email protected] email: [email protected] Karin Kováčová Pondelok - Piatok: 9:00-16:00 Individuálne objednávky 16:00-20.00 Sobota - Nedeľa: Individuálne objednávky GPS súradnice: 49.0558004 N 20.2980197 E
Budova K-VITAL Pohlad K-VITAL