
Ingrediencie:
4 stredne veľké mrkvy, očistené, nastrúhané
1 hrnček (250 ml) mletých mandlí
štipka soli
1 hrnček ďatlí
1 hrnček kokosu
1 ČL škorice
1 ČLRaw mrkvový koláč
Ingrediencie
4 stredne veľké mrkvy, očistené, nastrúhané
1 hrnček (250 ml) mletých mandlí
štipka soli
1 hrnček ďatlí
1 hrnček kokosu
1 ČL škorice
1 ČL vanilkový extrakt
Krém
1 hrnček kešu (aspoň na hodinu namožiť do vody)
2-3 PL medu
3 PL kokosového oleja
1 ČL vanilkový extrakt
1/2 dl vody
kešu a kokos na ozdobenie
Postup (smile)
Pripravíme si chlebíkovú formu, do ktorej dáme papier na pečenie (aj keď piecť nebudeme:)
Do mixéra dáme ďatle, ktoré rozmixujeme najemno. Postupne pridávame mrkvu, kokos, mandle, škoricu, vanilkový extrakt, soľ. Túto zmes nasypeme do chlebíkovej formy a dobre utlačíme rukou alebo vareškou. Odložíme do chladničky, kým si pripravíme krém.
Kešu nám vo vode zmäkli. Vodu zlejeme.
Kešu rozmixujeme v mixéri najemno, trvá to trochu dlhšie, ak chceme docieliť úplne jemnú konzistenciu.
Pridáme med, vanilkový extrakt, rozpustený kokosový olej, štipku soli a prípadne vodu, ak je hmota príliš hustá.
Kešu krém rozotrieme na mrkvovo-orechový základ.
Odložíme na dve – tri hodiny do chladu a potom môžeme podávať:) vanilkový extrakt
Krém
1 hrnček kešu (aspoň na hodinu namožiť do vody)
2-3 PL medu
3 PL kokosového oleja
1 ČL vanilkový extrakt
1/2 dl vody
kešu a kokos na ozdobenie
Postup (smile)
Pripravíme si chlebíkovú formu, do ktorej dáme papier na pečenie (aj keď piecť nebudeme:)
Do mixéra dáme ďatle, ktoré rozmixujeme najemno. Postupne pridávame mrkvu, kokos, mandle, škoricu, vanilkový extrakt, soľ. Túto zmes nasypeme do chlebíkovej formy a dobre utlačíme rukou alebo vareškou. Odložíme do chladničky, kým si pripravíme krém.
Kešu nám vo vode zmäkli. Vodu zlejeme.
Kešu rozmixujeme v mixéri najemno, trvá to trochu dlhšie, ak chceme docieliť úplne jemnú konzistenciu.
Pridáme med, vanilkový extrakt, rozpustený kokosový olej, štipku soli a prípadne vodu, ak je hmota príliš hustá.
Kešu krém rozotrieme na mrkvovo-orechový základ.
Odložíme na dve – tri hodiny do chladu a potom môžeme podávať:)