Pečená hliva ústricová so zeleninovou kašou, chipsy z hlivy.
Tentokrát sa pohráme s pečením hlivy ústricovej. Oba recepty rozhodne vyskúšajte. Sú chutné!
1. Pečená hliva ústricová
Hliva:
Na jednu porciu potrebujeme 120 – 160g hlivy, 2 strúčiky cesnaku, cibuľu – ak ju nemáte radi – nemusí byť, ak máte použite sušený medvedí cesnak, bylinky, soľ, korenie … / v druhej fáze olej/
Hlivu nalámeme na menšie časti a zamiešame s nastrúhaným cesnakom, bylinkami, soľou ….
Rúru predhrejeme na 220 stupňov a v jánskom skle alebo v pekáči dáme zapiecť. Pečieme asi 30 minút.
Zeleninová kaša:
Vo vývare alebo osolenej vode si uvaríme zeleninu – mixérom ju samozrejme rozmixujeme na kašu – môžeme naliať na zapekanú hlivu a dopekáme pár minút, alebo naopak – ku teplej zeleninovej kaši vysypeme pečenú hlivu a o výborný kulinársky zážitok máme postarané!
2. Chipsy z hlivy a cukety
Hlivu nakrájame na jemné prúžky a na strúhadle si nastrúhame zeleninu – je jedno akú si zvolíte, my sme vybrali cuketu.
Odsajeme vodu, nakoreníme podľa chuti a poukladáme na papier určený na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry – 220 stupňov, pečieme kým nám lupienky nezačnú chytať zlatú farbu a kým nezačnú chrúmať!