Wrap z čínskej kapusty s tofu
Ingrediencie na jednu porciu:
strúčik cesnaku, čerstvý zázvor, 2PL čerstvo nasekaných byliniek (petržlenová vňať, koriander), soľ, čierne korenie, čili (prášok), 1 porcia tofu, 1 porcia zeleniny (čínska kapusta, paprika, jarná cibuľka, šampiňóny), bio- jablčný ocot
Postup:
Cesnak a zázvor očistiť. Oba najemno nasekať a pomiešať s bylinkami. Okoreniť soľou, korením a čili. Tofu nakrájať na malé kocky, pridať k bylinkovej mase a minimálne 30 minút nechať stáť. Z čínskej kapusty oddeliť veľké listy, očistiť a odložiť bokom. Ostatok kapusty, papriku a cibuľku umyť, očistiť a nakrájať na pásiky. Šampiňóny taktiež umyť a nakrájať. Zeleninu okoreniť soľou, korením a octom. Listy čínskej kapusty blanžírovať v osolenej vode, v ľadovej vode na sekundu schladiť a odkvapkať. Zeleninu spolu s tofu zatočiť do kapustových listov.
Tip: V 3 (odľahčenej) fáze, alebo tí čo nepotrebujú svoju hmotnosť redukovať, opražte kapustné listy na kokosovom oleji.
Tip: miesto tofu možte použiť čerstvý kozí/ovčí syr, mozzarelu, tvaroh….