
Zelené potraviny – mladý jačmeň
Zelené potraviny by mali mať na našom jedálnom lístku zelenú! Prax však poukazuje na to, že zelenina a už vôbec zelené potraviny sú ešte stále konzumované v žalostne nízkych číslach! Veda už dávno pri tom dokazuje, aká vysoká je ich účinnosť v liečbe, prevencii zdravia a ako skvelo príroda nastolila človeku možnosť byť zdravým a vitálnym!
Pokiaľ ste sa rozhodli odskúšať účinky zeleného jačmeňa – rozhodne nepodceňujte jeho kvalitu. V obchodoch sa nachádza viac druhov a každý je spracovaný iným spôsobom. Tak ako vie porezať tráva – aj nie najvhodnejšie spracovaný jačmeň môže podráždiť sliznicu tráviaceho traktu. Ak je spracovávaný pri príliš vysokých teplotách – neuchová si ani veľa výživy. Preto, ak budete študovať zloženie, vyberajte si certifikované produkty, spracovávané max do 42 stupňov – enzými ostanú živé a teda aj telu prospešné, tiež chutia lepšie.
Kvalitne spracovaný jačmeň obsahuje až 28,4 rastlinných bielkovín /v 100g/, vlákninu 5,9 g, …. obsahuje celú škálu biologických látok…
Zelené nápoje vytvárajú podmienky pre optimálne fungovanie organizmu – bránia vytváraniu “chybných” rakovinových buniek – respektíve – nedovoľujú im v zdravšom prostredí škodiť a vypudzujú ich von z organizmu….
Zelený jačmeň môžeme vnímať ako koncentrovanú zeleninu. Ten najkvalitnejší jačmeň je vyrábaný sušením max. pri teplote 31stupňov. Preto je “živý”, vhodný do RAW stravy. Konzumenti zelených nápojov tak majú istotu, že zachovaná enzymatycká aktivita plní svoj účel!
Mladý jačmeň:
- je komplexným zdrojom vitamínov, minerálov a stopových prvkov
- je možné ho piť samostatne, alebo v kokteiloch či smothie, je unikátnym zdrojom energie pri športe
- veľmi účinné antioxidanty chránia svalové a väzivové bunky pred poškodením voľnými kyslíkovými radikálmi, ktoré vznikajú pri každej športovej záťaži
- obsah aminokyselin je zárukou podpory tvorby svalových tkanív
- obsahuje enzýmy, ktoré priaznivo ovplyvňujú metabolické pochody, pôsobí proti zápalom, opuchom, podporuje a až o polovicu skracuje rekonvalescenciu po úrazoch a po operáciách
- zásadité pH odstraňuje prekyslenie organizmu a podporuje odbúravanie kyseliny mliečnej, predlžuje aerobnú svalovú činnosť
- chlorofyl pôsobí dezodoračne a detoxikačne, potláča zápach potu, odstraňuje z organizmu jedovaté látky
- je zdrojom bohatej a čistej energie ako pre vytrvalostné, tak aj pre nevytrvalostné a silové športy
- výrazne zvyšuje vlastnú imunitu, bráni vzniku infekčných ochorení
- je zdrojom vitality, sily, vytrvalosti, dobrej nálady a pevného zdravia
- vhodný je samozrejme aj pre detičky
- vplýva na harmonizáciu a rovnováhu v tele, je vhodný na chudnutie, ale aj liečbu chorôb ako sú poruchy príjmu potravy