makova strudla zdrave pecenie

Makový závin vhodný do diét

Makový závin vhodný do diét   Na cesto potrebujeme: 300g žitnej múky /po prísnej fáze môžete miešať so špaldovou/,  1,25 dc vlažnej vody, štipka morskej soli, štipka škorice, 2 lyžice oleja Plnka – podľa vlastného uváženia – my sme volili mletý mak, 5ks ďatlí alebo fíg /vopred namočených vo vode/, na zvláčnenie agávový sirup alebo…

Details
jablcko s mandeladou

Pečené jablko s mandeládou

Pečené jablko s mandeládou Ingrediencie na jednu porciu: 1 porcia mandlí a slnečnicových semienok, ½ ČL škorice,štipku kakaového prášku, 1 veľké jablko Postup: Na prípravu mandelády, namočte semienka a mandle na noc do studenej vody. Na druhý deň vodu zlejte. Semienka mixujte spolu so škoricou a kakaom. Jablko umyť a zbaviť jadierok (najlepšie vypichnúť). Zohrejte…

Details
rec.1

Diétny recept na koláč s tvarohom a papayou.

Diétny recept na koláč s tvarohom a papayou. 40 g špaldovej múky,  lyžička zlatých ľanových semiačok, voda,  papaya, tvaroh, citrón. kôra, kokosový cukor Semiačka zalejeme vodou – necháme stáť najmenej 3 hodiny, potom rozmixujeme na kašu, vmiešame múku, málinko riedime vodou aby bolo cesto možné vyvaľkať a naplniť plnkou. Z cestíčka urobíme štvorec a naplníme.…

Details

Jogurt s glazovanými jabĺčkami a škoricou

Jogurt s glazovanými jabĺčkami a škoricou INGREDIENCIE porcia jogurtu ovčieho, kozieho, sójového alebo kravského (v bio kvalite) porcie na drobno nakrájaného jabĺčka hrsť cez noc namočených hrozienok alebo datlí (v bio kvalite) – nie je nutné 1 čl škorice 1 pl datlového alebo agáve sirupu (pre prípadné dosladenie – nie je vhodné pre prísnu fáze!)…

Details
Datlovo-mandlovo-kakaové guľky

Ovocné guličky mandlovo-kakaové

Ovocné guličky mandlovo-kakaové Ingrediencie: Sušené ovocie ako datle, mango, papaya, narhule, slivky…, mandle, kakao/prášok Postup: Ovocie s mandlami zmixujte a formujte malé gulôčky. Odporúčam naozaj malé, pretože už jedna väčšia gulička je veľmi sladká a ak ju naraz nedáte do úst, keďže sú držané v chlade, je to na zuby studené! Teda formujte guličky a…

Details
ovocna_zmrzlina

Ovocná zmrzlina.

Zdravá ovocná zmrzlina. Na ovocné zmrzlinky si zvoľte ľubovoľné ovocie – my sme použili papáyu, mango, jahody a čučoriedky, koriander,kokosové mlieko…   Postup: Ovocie rozmixujeme, pridáme korenie, mlieko, nalejeme do mraziacich formičiek a o pár minút si môžeme pochutnávať na osviežujúcej zmrzlinke! Poteší žalúdok aj oči. Vhodná je ako samostatná pochúťka, avšak aj miesto kcky…

Details

Melónova torta

Svieža melonová torta Na tortu potrebujeme – polovicu ošúpaneho červeného melóna – podla velkosti rozrezaného na korpusové platy. 1 bio tvaroh, 2 bio jogurty, bio špaldove celozrnne piškoty, agave sirup a ovocie podla  chuti, matu… Korpus vložime do misy, poukladáme nan piskoty a zalejeme zmesou tvarohu, jogurtu a agave sirupom. Na plnku položíme druhú časť…

Details

Grilované broskyne

Grilované broskyne voňajúce medom a rozmarínom 2 broskyne 2 vetvičky čerstvého rozmarínu 40 g agátového medu PL ružového korenia Broskyne najprv tridsať sekúnd blanšírujeme vo vriacej vode, potom ich olúpeme a rozkrojíme na polovice. Lístky rozmarínu nasekáme najemno a zmiešame s medom a ružovým korením. Broskyne vložíme na 10 minút do marinády a potom grilujeme…

Details