K-vital
K-vital
chudnutie, ako schudnúť, kozmetika … s nami stúpate na výslnie!
  • O nás
    • O nás
    • Referencie
  • Výživové poradenstvo
    • Rýchle efektívne chudnutie
  • Kozmetické poradenstvo
    • Liposukcia a lifting
    • Kozmetické poradenstvo Poprad
      • Kozmetické poradenstvo
      • Líčenie a vizáž
    • Pleťové masky pre jednotlivé typy pleti …tipy a triky
    • Trápi vás celulitída – pomarančová koža a strie?
  • Galéria
    • Fotogalérie
    • Rozhovory
  • K-vital Academy
    • K-vital academy – vzdelávací program: Staň sa sám sebe poradcom
    • Zdravá výživa , recepty na chudnutie
    • Všetko čo by ste mali vedieť o strave
    • Všetko, čo by ste mali vedieť o ľudskom tele!
    • Ako sa obliekať? Imidžový poradca
    • Lunárny kalendár, rady a cvičenie podľa luny
    • Šport,cviky na chudnutie a relax
    • Ukážkové jedálničky na chudnutie
    • Diéty a typy stravovania
  • Objednávanie
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
  •   
MENU CLOSE back  

Grilovať či negrilovať

Grilujte správne! O škodlivých účinkoch grilovania snáď počul každý. Ani my vás nebudeme presviedčať o opaku. Viete si ale predstaviť leto bez poriadnej grilovačky???? Tak to poďme ugrilovať správne!

1. Vyberte a používajte správny olej. Aj ten najzdravší sa mení na nášho nepriateľa. Ideálnym je avokádový za studena lisovaný. Prepaľuje sa až pri 300 stupňoch. Ostatné sa stávajú karcinogénnymi a nebezpečnými. Dostať ho v supermarketoch i zdravých výživách, kontrolujete etikety. Stále by tam malo byť napísané, či je olej aj na prudké oprážanie a varenie určený!

Ak chcete eliminovať škodlivé účinky – môžete jedlo zabaliť do alobalu, nenechať ho tak pod priamym vplyvom dymu.

2. Vždy pri grilovaní jedzte veľké množstvo zeleniny, byliniek, ochucujte mäso drtenými horčicovými semienkami. Bežne ich dostanete všade. O účinkoch, ktoré zmierňujú pôsobenie škodlivín pri údeninách i grilovaných produktoch vedia aj výrobcovia horčíc. Treba si však kupovať nerafinované a nie priemyselne spracované. Ale ak to inak nejde vždy je lepšia konzumácia aj tej našej známej horčice ako žiadnej. Konzumujte tymián, šalviu, mätu, zelené listové šaláty a listy… všetka zelenina abylinky sú pomocníkmi v pravý čas na správnom mieste. Minerály, vláknina, vitamíny ….

3. Ak pečivo – tak celozrné – dostatok vlákniny pomôže pri trávení a zasýtení. Tiež je dôležitá informácia, že biele pečivo zhorší trávenie a viac opotrebuje klky v črevách.

Dobrú chuť pri vode i na terasách!!!!

 Recepty, ktoré rozhodne na grilovačke nesmú chýbať!

Steak so zelenou zeleninou a tymiánom

- 4 plátky pravej hovädzej sviečkovej, avokádový olej, čerstvý mletý peper, morská sol, bylinky / tymián al rozmarín /

Postup :
- mäso nakrájajte na plátky/ 3,4cm vysoké/…maso na hodinu môžte naložiť do olivového oleja s tymiánom, peprom, citronovou šťavou, cesnakom,solou../naloženie je pri roštenke velmi dôležité…/
-pokial sviečkovú nenakladáte, okorente podla chuti
- uložte na gril a po chvíľke otočte alebo rozpáľte panvicu, pokiaľ ste mäso nenakladali – potrite olejom. Mäso  osmažte z oboch strán,uberte oheň a osoľte.. Pokial máte radšej biftek bez krvavého stredu, opekajte 3-4 minúty z každej strany. Vždy nechajte odležať pred servírovaním 5 minút, mäso bude šťavnatejšie…

 

Prekladaná cvikla s mozzarelou

- mozzarela nakrájaná na kolieska, cvikla nakrájaná na kolieska, zelenina, olej, soľ, korenie, sójová omáčka, balzamico, bylinky

Medzi kolieska cvikle vložíme plátok mozzarely a upevníme špáradlom – pod grilovaciu mriežku odporúčeme dať alobal – zabránite tak znehodnoteniu jedla v prípade, že by vám z mriežky spadlo a tiež tomu, aby špáradla odolali ohňu a teplote.

Ak chcete zvýšiť chuť jedla, medzi platky cvikle pridajte aj bylinku, tymián, mätu, šalviu, medvedí cesnak. Vôňa byliniek prenikne syrom a jedlo je lahodnejšie. Po ugrilovaní poukladáme kolieska na čerstvú listovú zeleninu ochutenú balzamicom, olejom …. Celé jedlo môžeme posypať pár semiačkami a bylinkami.

Grilované marinované tofu

Tofu nakrájané na plátky, soľ, korenie, worčestrová omáčka, cesnak, zázvor, bylinky.

Deň vopred si pripravíme nálev z biobujónu, worčwstru, cesnaku, byliniek a korení podľa chuti. Tofu nakrájané na plátky v náleve necháme až do grilovačky. V deň D pláky ukladáme na gril a necháme upiecť do chrumkava. Podávame s dusenou, čerstvou alebo grilovanou zeleninou.

Na tanieri pokvapkáme olejom, ochutíme kvapkami limetky alebo citróna.

13/06/2016By Karin KováčováVšetko, čo by ste mali vedieť o ľudskom tele!
TwittertweetPinterestpin itGoogle+shareFacebookshare
Karin Kováčová

About the author

.... s nami stúpate na výslnie!

Dovolenka snov? Ako si ju užiť bez výčitiek?Ako sa obliecť? Čo si obuť?

Podobné

zajecicka_voda
Zaječická horká voda – svetový unikát!
04/04/2017
farby ovocia a zeleniny
Ako chutia farby ???
21/12/2016
Staňte sa silnou osobnosťou práve počas chudnutia!
07/10/2016
chudnutie_metabolic
Ako vydržať chudnúť a nepribrať?
19/09/2016
chudnutie_obezita
Ako začať cvičiť pri nadváhe?
05/09/2016
karin_kovacova
Dovolenka snov? Ako si ju užiť bez výčitiek?
05/07/2016
Vyberte si z možností:
1. Ako schudnúť? 2. Ako pribrať? 3. Zmeniť životný štýl? 4. Máte zdravotné ťažkosti? 5. Ako spevniť postavu? 6. Cviky a prístroje na chudnutie 7. metabolic balance
Kontakt Námestie svätého Egídia 41/95 058 01 Poprad tel: 0918 765 188 tel: 0918 889 188 email: [email protected] email: [email protected] Karin Kováčová Pondelok - Piatok: 9:00-16:00 Individuálne objednávky 16:00-20.00 Sobota - Nedeľa: Individuálne objednávky GPS súradnice: 49.0558004 N 20.2980197 E
Budova K-VITAL Pohlad K-VITAL