
Ľahký reďkvičkový šalát.
Využite čas a jar na to, aby ste mali denno denne sezónnu zeleninu na tanieri. Špenát, reďkvička,šaláty….. Reďkvičku sme zvyknutý konzumovať čerstvú, avšak aj zľahka orestovaná je chutná a lahodná… Tento šalát si teda pripravte buď na teplo alebo na studeno – ako sa vám ráči. Využite i vňať!!! Využite svoju alebo susedinu záhradu!
Reďkvičky umyjeme a odlistujeme tak, že stonky vňate odrežeme 2 cm od koreňa. Využijeme aj pár listov vňate – nakrájame na drobno. Je o niečo štipľavejšia ako hlávka reďkvičky, avšak niekoľkonásobne bohatšia na vitamíny, minerály….. ochutí fantasticky každý šalát a jedlo, dokonca na spôsob špenátu si viete navariť polievku!
Reďkvičky a vňať zmiešame, pridáme pažítku a jemne osolíme morskou soľou tesne pred podávaním, pokvapkáme olejom. Je úžasný k syrovým i mäsovým jedlám, hodí sa aj k tofu, či vajíčkam!