Zdravá nepečená vitamínová torta

Perníky – zdravšia verzia
Ingrediencie :
- 400 g sušených datlí
- 240 g strúhaného kokosu
- 50 g slnečnicových semiačok
- 1 PL perníkového korenia
- 100 g sušených sliviek na lekvár
Datle si na pár hodín namočíme do vody. Potom vodu zlejeme a rozmixujeme na kašu. Kokos a slnečnicové semiačka pomelieme na múčku. Následne spolu všetko zmiešame a dochutíme perníkovým korením. Pripravíme si plech na pečenie, na ktorý natiahneme potravinovú fóliu. Na plech premiestnime cesto, rozvaľkáme, aby nám vytvorilo tenkú vrstvu a necháme hodinu v mrazničke, pokiaľ nestuhne. Fóliu s cestom premiestnime z plechu na dosku a vykrajujeme perníčky. Zo zvyškov si môžeme opäť pripraviť cesto a takýmto spôsobom ho spotrebujeme celé. Pripravíme si lekvár. Sušené slivky namočíme na 2 hodiny do vody a potom rozmixujeme.Lekvárom perníčky zdobíme a takto sú pripravené na ochutnávanie.