Zaječická horká voda – svetový unikát!

Ako chutia farby ???
Ovocie i zelenina svojou farbou vyjadrujú, aké prospešné látky obsahujú a čím obohatia naše telo. Platí, že čím farebnejšia je naša strava, tým je zdravšia.
ZELENÁ - kivi, avokádo, brokolica, ružičkový kel, šalát, kel či špenátZelenina s touto farbou obsahuje luteín a zeaxantín, ktoré chránia oči. Navyše brokolica a kapusta sú plné látok, ktoré znižujú riziko vzniku rakoviny.
ČERVENÁ - paradajky, červená paprika, reďkovka, melón, jahody či hrozno
Paradajky a melóny obsahujú lykopén, ktorý chráni vaše srdce a pomáha predchádzať rakovine. Červené hrozno zas pomôže astmatikom. Pomáha aj pri liečbe rôznych ochorení pľúc.
ŽLTÁ - citrón, grapefruit, žltá paprika, ananás
Žltá paprika i citrusy sú plné vitamínu C. Podľa najnovších výskumov výrazne pomáhajú pri liečbe nádorov kože, pľúc, prsníka, žalúdka a čriev.
ORANŽOVÁ - mrkva, tekvica, žltý melón, marhule, mango či pomaranč
Jedlo tejto farby je bohaté na beta- karotén, ktorý podporí vašu imunitu. Okrem toho sa postará aj o zdravie kostí, pokožky a očí.
MODRÁ - čučoriedky
Žiadne iné ovocie neobsahuje toľko antioxidantov ako čučoriedky. Navyše majú protizápalový účinok a dokonca vám občerstvia i pamäť!
FIALOVÁ - baklažán, figy, hrozienka, slivky alebo černice
Fialová zelenina obsahuje antioxidanty, ktoré spomaľujú starnutie a navyše chránia pred rakovinou.
BIELA - karfiol, cibuľa, cesnak, hríby, hrušky či banány
Cesnak a cibuľa obsahujú alicín, ktorý znižuje cholesterol a krvný tlak a pôsobí preventívne proti arterioskleróze. Väčšina „bielej“ zeleniny obsahuje flavonoidy, ktoré pôsobia ako prevencia proti rakovine, ale aj ochoreniam obehového systému.
Paradajky a melóny obsahujú lykopén, ktorý chráni vaše srdce a pomáha predchádzať rakovine. Červené hrozno zas pomôže astmatikom. Pomáha aj pri liečbe rôznych ochorení pľúc.
ŽLTÁ - citrón, grapefruit, žltá paprika, ananás
Žltá paprika i citrusy sú plné vitamínu C. Podľa najnovších výskumov výrazne pomáhajú pri liečbe nádorov kože, pľúc, prsníka, žalúdka a čriev.
ORANŽOVÁ - mrkva, tekvica, žltý melón, marhule, mango či pomaranč
Jedlo tejto farby je bohaté na beta- karotén, ktorý podporí vašu imunitu. Okrem toho sa postará aj o zdravie kostí, pokožky a očí.
MODRÁ - čučoriedky
Žiadne iné ovocie neobsahuje toľko antioxidantov ako čučoriedky. Navyše majú protizápalový účinok a dokonca vám občerstvia i pamäť!
FIALOVÁ - baklažán, figy, hrozienka, slivky alebo černice
Fialová zelenina obsahuje antioxidanty, ktoré spomaľujú starnutie a navyše chránia pred rakovinou.
BIELA - karfiol, cibuľa, cesnak, hríby, hrušky či banány
Cesnak a cibuľa obsahujú alicín, ktorý znižuje cholesterol a krvný tlak a pôsobí preventívne proti arterioskleróze. Väčšina „bielej“ zeleniny obsahuje flavonoidy, ktoré pôsobia ako prevencia proti rakovine, ale aj ochoreniam obehového systému.