zdrave slane krekry

Slané špaldové pečivo

Máte chuť na slané? Chcete lupienky, tyčinky  vymeniť za niečo zdravšie? V tom prípade si do zásob doplňte: Slané špaldové pečivo 250 g  špaldovej alebo  ražnej múky /môžete pomiešať – nemusíte semiačka – najlepšie v bio kvalite, 100 g  rastlinný margarin 100 ml vody 2 lyžice olivového oleja korenie, soľ, papričky a kvalitnú morskú soľ…..…

Details

Nekvasený ražný chlieb

Nekvasený ražný chlieb 1kg ražnej múky 1/2 l acidofilného mlieka 1 čl soli 2 čl sódy bikarbóny (neprežeňme množstvo, inak bude chlieb cítiť za sódou) Vypracujeme cesto. Ak sa nám zdá cesto tuhé, môžeme pridať trocha vlažného zeleného čaju. A dáme mu formu nízkeho bochníka. Keďže cesto nevyrastie, aby sa prepieklo. Rozohrejeme rúru na 220 stupňov…

Details

Mandľové guličky s pomarančovou kôrou

Mandľové guličky s pomarančovou kôrou Hrnček cez noc namočených mandlí 1 bio pomaranč Asi 1/5 hrnčeka agávového alebo datlového sirupu (alebo podľa chuti) mleté klinčeky mletý kardamon alebo môžete koreniť napr. vanilkovým strukom alebo bio vanilkovým práškom alebo obyčajným perníkovým korením Mandle pomeľte na jemno. Alebo posekajte najemno v nožovom mixéri. Z chemicky neošetreného pomaranča…

Details
slane zdrave pecivo

Veľkonočné slané pečivo

Veľkonočné slané pečivo 100g pohánkovej múky, 100g špaldovej celozrnnej múky,100h pšeničnej celozrnnej múky,1/2 balenia droždia,1/2 lyžičky sódy bikarbóny,vegeta,soĺ, sezámové semienka,mletá rasca,mleté ľanové semienka,2 lyžice oleja Z droždia,vody,cukru a trošku múky pripravíme kvások.Všetky druhy múky zmiešame so soľou,vegetou,sódou bikarbónou,rascou,sezamovými a ľanovými semienkami a olejom. Pridáme kvások,postupne pridávame vodu a vypracujeme hladké cesto,ktoré necháme kysnúť 1 hodinu.…

Details
slane semiackove

Slané zdravé krekry zo semiačok

Slané zdravé krekry zo semiačok Potrebujeme: 500 g lanových semienok 250 g tekvicových semienok 250 g slnečnicových semienok 250 g sezamových semienok Pre slanú verziu: bylinkovú soľ, cesnak, chilli, korenie Zmiešame všetky semienka a zalejeme vodou. Necháme postáť aspoň 5 hodín. V prípade, že semienka priveľmi zväčšia objem, dolejte vodu. Nelejte však priveľa, aby ste…

Details